Wanneer u slachtoffer bent van huiselijk geweld kunt u het best een afspraak maken met de huisarts. De huisarts heeft een overzicht van verschillende professionals waar hij of zij u naar door kan verwijzen. Zo kan de huisarts helpen een doorverwijzing naar het Steunpunt Huiselijk Geweld, tijdelijk verblijf of andere ondersteuning.

Uw privacy en de huisarts

Uw huisarts heeft over de zaken die u met hem of haar bespreekt zwijgplicht. Dit betekent dat zonder uw toestemming niets van wat u de huisarts vertelt aan derden mag worden doorgegeven. U hoeft niet bang te zijn voor ontdekking door een afspraak met de huisarts.

Lichamelijk onderzoek

Wanneer u besluit aangifte te doen van huiselijk geweld is het zeer in uw voordeel als er reeds een medisch dossier is opgebouwd. Uw huisarts kan lichamelijk onderzoek om verwondingen en letsel vast te stellen dat behulpzaam kan zijn als bewijsmateriaal bij een latere aangifte. Vindt u het fijn om iemand mee te nemen naar de huisarts om u bij te staan? Dat is natuurlijk geen probleem.

Vergoeding voor de huisarts

Uw afspraken met de huisarts vallen onder het basispakket van de zorgverzekering. Ook gaan consulten van de huisarts niet ten koste van het eigen risico, u krijgt dus geen nota van de afspraak thuis. Benieuwd of u kunt besparen op de zorgverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *